A 2022 elején rekord mennyiségű .hu domaint regisztráltak az emberek, mely az év vége felé közeledve – néhány hónap ingadozásától eltekintve – egyre csökken. Alapvetően az a jellemző, hogy a nyári hónapokban alábbhagy a domain-regisztrációs kedv, az éve eleje és vége pedig sokkal erősebb, de idén a szeptemberi adatok is a csökkenésről tanúskodnak - írja a blog.

A gyakran használt témák követik a gazdasági eseményeket és rávilágítanak az emberek mindennapos problémáira, megoldandó feladataira, melyekre az újonnan regisztrált domainek tulajdonosai igyekeznek építeni, és a domainen létrehozott weboldalon valószínűleg ezekre a problémákra nyújtanak majd megoldást.

2022. szeptemberében a rezsi, klíma, villany, napelem, solar, fűtés, thermo szavak voltak a leggyakoribbak.

Feltételezhetően a fenti problémából kiindulva volt gyakori a munkahelyváltás témaköre is. Olyan szavakat tartalmazó domain neveket regisztráltak az emberek, mint karriermódosítás, álláskeresés és különféle képzések. A növekvő költségek fedezése miatt feltételezhetően sokan néznek új, jobban fizető munkalehetőség után.

Továbbá az egészségmegőrzéssel kapcsolatos regisztrációk tűntek még ki a sok új név közül. Előszeretettel választottak egészség, labor, orvos és vizsgálat kulcsszavakat tartalmazó domaineket. Ez egy olyan terület, melyben még mindig nagy az üzleti lehetőség és egyre fontosabbá válik, hogy egészségi állapotunkat megőrizzük.