Az elmúlt hetek folyamán többször lehetett hallani, hogy a forint árfolyama új csúcsokra száll, de voltak elemzők, akik pont az ellenkezőjét jósolták. Ha megnézzük, akkor végül részben, ha nem is egészben, de mindenkinek igaza lett egy kicsit. Volt időszak, amikor 310-hez közelített az árfolyam, de közvetlenül ez után már 293-ig visszakúszott. Most ismét a pesszimisták lettek hangosabbak, hiszen ismét 300 felett a hazai fizetőeszköz.

Véleményem szerint nem lesz tartós életű a gyengülés, éppen ezért itt egy közepes időtávra szóló opciós stratégia, amivel forinterősödésre lehet játszani és akár rövid időn belül is beválthatja a hozzá fűződő reményeket.

Amennyiben a következő opciós szakzsargonnak még nem áll birtokában, és kíváncsi az opciós stratégia bővebb kifejtésére, regisztráljon jobb oldalon és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot

Ilyen EUR/HUF mozgások mellett egy három hónapra szóló call opció eladásért már elég jó pénzt lehet kapni. Ha a konstrukció még meg van bolondítva egy két nappal később életbelépő knonckout-tal (KO) akkor ugyan kevesebb pénz jár érte, de ha a kiütés megtörténik, akkor rövid idő leforgása alatt szép hozamra lehet szert tenni.

Mivel a konstrukció kockázatos ezért mindenképpen konzultáljon szakértőkkel.

Ha kíváncsi a strike árra, valamint a KO árra regisztráljon jobb oldalon adatai megadásával.

 

Solar Capital