A hobbi-terepjárókat és igazi off road autókat gyártó indiai Mahindra & Mahindra érdeklődik a Saab Automobile vagy legalább a svéd autógyártó egy része iránt - jelentette a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Az új kérő értékesítései alapján India legnagyobb terepjárókat gyártó cége. A hír szerint vezetői találkozót kezdeményeztek a Saabot iránytó bírósági biztosokkal.

A Mahindra & Mahindra szóvivője nem kommentálta az értesülést. A Swedish Automobile (volt Spyker Cars) kezében lévő svéd autógyártó december 19-én jelentett csődöt, nem egészen egy évvel azután, hogy a Genaral Motorstól új tulajdonosához került. Victor Muller, a Saab vezérigazgatója azt nyilatkozta a sajtónak, hogy többen is érdeklődnek a vállalat iránt.

Cél a hétmillió

A dél-koreai Hyundai Motor Group 2012-en hétmillió autót akar értékesíteni, amivel megerősítené 5. helyét a világ autógyártóinak sorrendjében vagy esetleg lehagyhatja a negyedik Nissan-Renault-t. A nagyságrendet érzékelteti, hogy a harmadik Volkswagen 2010-ben 7,3 millió autót adott el.

Chung Mong Koo vezérigazgató az alkalmazottaknak szóló újévi üzenetében nehéz évet jósol, amelyben erősödik a verseny, mivel a világgazdaság lassulása mérsékli az autókeresletet. A Hyundai együtt leányvállalatával, a Kiával Korea legnagyobb autógyártója. A csoport 2011-ben 6,6 millió autót értékesített saját adatai szerint. A cégnek kilenc országban 30 üzeme van, a kínai és brazil gyárak idén érik el kapacitásuk csúcsát.