A koronavírus romániai megjelenésétől, azaz február 26-tól március 19-ig Teszári Zoltán egy egész vagyont veszített a bukaresti tőzsdén - vette át a Ziarul Financiar gazdasági szaklap hírét a Maszol.

A koronavírus-járvány és az olajárháború miatt a tőzsdék világszerte hatalmasat zuhantak. Ez alól a bukaresti börze sem volt kivétel.

A Digi Communications, melynek többségi tulajdonosa az ötvenéves nagyváradi Teszári Zoltán, 400 millió lejt (28,8 milliárd forint, egy Nemzeti Színház építési költsége) veszített értékéből a tőzsdén kialakult pánik miatt.

A Digi Communications részvényei hat hónap alatt 9 százalékkal lettek olcsóbbak. A bukaresti tőzsdeindex január 3 és március 18 között 27 százalékot esett, más tőzsdéken ez a zuhanás még látványosabb volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!