Az IAG SA egysége az április és október közötti időszakra vonatkozó menetrendjének mintegy 13 százalékát törli miután a hét elején már több járatot kihúztak a menetrendből. A törlések egyelőre csak a rövid távon közlekedő gépeket érintettek.

A British Airways (BA) egyike a légitársaságoknak, amelyeket a legsúlyosabban érint a régiószerte tapasztalható létszámhiány, miután a Covid-járvány csúcspontján 10 000 dolgozót bocsátott el. A legújabb lépés azután történt, hogy a brit kormány feloldotta azokat a szabályokat, amelyek szerint a légitársaságoknak ki kell használniuk a repülőtéri üzemeltetési résidőket, különben a következő szezonban nem is pályázhatnának azokra.

„Bár a további lépéseket nem akartuk megtenni, ez a helyes döntés” – írta a légitársaság egy e-mailben. "Ez az új rugalmasság azt jelenti, hogy tovább csökkenthetjük a menetrendünket, és összevonhatunk néhány kevésbé kihasznált járatot, hogy a lehető legtöbb ünnepi járatunkat elindíthassuk” - közölte a brit cég.

Az utasok átfoglalhatnak a British Airways vagy egy másik légitársaság járatára, vagy teljes visszatérítést kérhetnek. A BA már kedden 11 százalékkal faragott le a járatszámából. A mostani bejelentéssel közel 30 ezer járatot szüntetett meg – írja a Bloomberg.

Korábban szerdán a légitársaság közölte, hogy felveszi a holland rivális KLM operatív vezérigazgatóját, akinek célja a működési rugalmasság javítása.