Elmaradhat a De’Longhi beruházása Szatmárnémetiben - adta hírül a Maszol. Az olasz háztartásigép-gyártó 21 millió euróért vásárolt 50 ezer négyzetméteres, használaton kívüli ipari létesítményekkel beépített telket Szatmárnémetiben. A 100 millió lejes (8,3 milliárd forint) beruházással a harmadik romániai üzemét tervezte kialakítani az új telephelyen - írja a Ziarul Financiar gazdasági napilap.

Ennek az egyik oka, hogy a De’Longhi 40 millió lejes állami támogatást igényelt, amit első körben nem kapott meg. Ugyancsak a tervezett beruházás ellen dolgozik az aktuális gazdasági környezet.

Az év első kilenc hónapjában a háztartási kisgépeket gyártó cég bevételei globálisan egy százalékkal csökkentek 2021 azonos időszakához képest. 2022 nagyon jól indult, az ukrajnai orosz invázió azonban gyökeresen megváltoztatta a piacon érvényesülő tendenciákat. A harmadik negyedévben az eladások már közel öt százalékkal csökkentek, s a közeljövő kilátásai sem reménykeltőek. Ilyen körülmények között nem tűnik indokoltnak a termelési kapacitás növelése.