A Standard & Poor's hitelminősítő így ismét megerősítette a társaság A+ minősítését - derült ki a biztosító gyorsjelentéséből.

Az adózás előtti eredmény 41,4 százalékkal 290,9 millió euróra nőtt, melyhez jelentős eredménnyel járult hozzá a közép-kelet európai régió. Csaknem 5 milliárd euró stabil díjbevétel, mely árfolyamhatás nélkül 1 százalékos növekedést jelent. A combined ratio (a költségek és kárkifizetések együttes aránya a díjbevételhez képest) 97,1 százalékra csökkent a 2013 első félévi 99,8 százalékhoz viszonyítva. A működési költségek további 4,2 százalékal csökkentek, 2008 óta jelentős, mintegy 20 százalékos megtakarítást eredményezve.

A Vienna Insurance Group eredményéenk megközelítőleg 55 százaléka a közép-kelet európai régióból származik, amelyhez jelentős mértékben hozzájárult az is, hogy a román leányvállalatok is tovább javították teljesítményüket. A cég a nehéz gazdasági környezetben is 5 milliárd eurós stabil díjbevételt realizált. Az árfolyamhatás nélkül a díjbevétel növekedés mértéke 1 százalék.