A hagyományos csokoládégyártás során a kakaógyümölcsből csak a kakaóbabot hasznosítják, a többi részt kidobják - így a gyümölcs 70 százaléka a kukában végzi. A svájci cég állítása szerint az új eljárással a gyümölcs 100 százalékát dolgozza fel - írta a portál.
Az új csokifajta ízét a gyártó gyümölcsösebbnek ígéri. A korábban kidobott gyümölcshéjat, gyümölcshúst, gyümölcslét pedig a csoki mellett italok, smoothiek, desszertek és péksütemények magas minőségű összetevőjeként lehet hasznosítani.
A Callebaut a csokiipar legnagyobbjainak (Nestlé, Hershey, Unilever és Mondelezn szállít be. Az utóbbi cég még a héten piacra is dobja a WholeFruit eljárással készült csokoládéit a CaPao brand alatt az USA-ban - tudósított a brit napilap.
Legolvasottabb
Nekimentek az ukránok az orosz "árnyékflottának"
Történelmi döntés: vényírási jogosultságot kapnak a gyógyszerészek, már régóta vártak erre
Milliókat buktak azok, akik nem így vették meg a lakásukat
Megint a románok tettek keresztbe: füstbe ment az MVM Csoport biznisze
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
Napirendre került: tarthatatlan a 28 500 forintos minimálnyugdíj, ennyiből nem lehet megélni
Durva számokat közölt a Wolt – akadt, aki félszáz pizzát és spagettit rendelt
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Itt az újabb balatoni jégpálya