Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Feloldották a légtérzárat Svájcban, az ország légi közlekedését irányító számítógépes rendszer műszaki hibáját megszüntették - jelentette be szerda délelőtt az ország légi irányításáért felelős Skyguide, miután többórás meghibásodás miatt az irányítás teljesen leállt.

A vállalat a Twitter-üzenetében azt írta, hogy megoldódott a technikai probléma, a svájci légteret ismét megnyitották, újraindult a légi forgalom Svájc felett, valamint a genfi és a zürichi repülőtéren. Az üzenetben nem pontosították az üzemzavar okát. Vladi Barrosa szóvivő világossá tette, hogy nem gondolják, hogy hackertámadás történt.

A Skygiude azt tanácsolta az utasoknak, hogy tájékozódjanak a légitársaságok járatinformációi alapján. Az Eurocontrol európai légiforgalmi ügynökség közleményben figyelmeztette a légitársaságokat, hogy "nagy késésekre" kell számítaniuk.

A genfi reptér arról számolt be, hogy a légi forgalom 8.30-tól fokozatosan helyreállt. Korábban a svájci hatóságok további értesítésig teljesen lezárták az ország légterét, miután műszaki hibát észleltek Skyguide légi navigációs szolgáltató működéseben.

Közleményében a szolgáltató biztonsági okokkal indokolta a lezárást, amely nem sokkal azt követően lépett életbe, hogy leállították a fel- és leszállásokat a zürichi repülőtéren.