Netflix titokban kezdte el forgatni a műsort az Egyesült Királyságban, amely a streaming-szolgáltató nagysikerű, ám hátborzongató sorozata alapján készül. Nem kevesebb, mint 456 játékost hívtak meg a játékba, amelyből már sokan ki is estek: volt aki vesztett, volt aki nem bírta. 

A 3,7 millió font rekordnyereményért – azaz 1,6 milliárd forintért – versengő játékosok órákat töltöttek fekve, -3 fokos hidegben, teljesen mozdulatlanul

– írja a The Sun, angol bulvármagazin.

Az hagyján, hogy kúszva kellett eljutniuk a célba, de az egyik játékos annyira kimerült, hogy hordágyon kellett elszállítani.

Olyan volt, mint egy háborús övezet. Az emberek sírva távoztak

– nyilatkozták a résztvevők a lapnak.

A stáb épp a Piros lámpa, zöld lámpa játékot forgatta, a hőmérséklet közben fagypont alá esett. A többség ekkor kezdte nagyon rosszul érezni magát.

„Még ha a hipotermia be is állt, az emberek hajlandóak voltak addig maradni, ameddig csak lehetett, ugyanis rengeteg pénz volt a tét. Túl sokan elhatározták, hogy nem mozdulnak, így túl sokáig álltak ott. Voltak, akik abban a hiszemben érkeztek, hogy milliomosok lesznek, de sírva távoztak” – mondta az egyik versenyző.

Néhányan a lábukat sem tudták megmozdítani, mert olyan hideg volt

– tette hozzá a másikuk.

Az elmondások alapján ha valaki orvosért kiáltott, rögtön jött a segítség, ám ilyenkor a többieknek fél órákat kellett ácsorogni amíg ellátták.  

A valóságshow-t a legnagyobb titokban a Cardington Studios-ban forgatják, a Királyi Légierő egyik korábbi bázisán. Többen egészen az Egyesült Államokból vagy Ausztráliából is hajlandóak voltak odautazni, abban a reményben, hogy a végén fel tudják markolni a hallatlan összegű főnyereményt.