A Plum 2000 brit felnőtt körében végzett kutatása szerint a 18 és 34 év közötti korosztály több mint fele nyugodtan elfogadja, ha a mesterséges intelligencia pénzügyi előrejelzéseket készít helyettük – írja a Fintech.hu

Ugyanezen korosztály 45 százaléka megosztaná adatait annak érdekében, hogy pénzt takarítson meg. Az 55 év felettieknek azonban mindössze 15 százaléka adja ki szívesen ugyanezeket az adatokat.

Továbbá a fiatalabb korosztály 50 százaléka a megtakarításokkal és befektetésekkel kapcsolatos döntések meghozatalát és végrehajtását is az MI-re bízná. 

A Plum szerint ez jelentős elmozdulást mutathat a hagyományos pénzügyi tanácsadástól a pénzkezelő alkalmazások és az MI-tanácsadók felé.

Számos megállapítás arra utal, hogy a közvélemény az MI javára változott. A legfiatalabb csoport 58 százaléka komfortosan érezte magát, amikor az MI-t csalásmegelőzésére vagy arcfelismerésre használták. 

A pénzmegtakarítással kapcsolatos felmérés további szempontjai is hasonló eredményeket mutattak. A 18-34 évesek 56 százaléka például használná a mesterséges intelligenciát személyre szabott vásárlásra, míg az összes többi korosztálynak csak 40 százaléka értett egyet ezzel.