Októberben az euróövezet 19 tagországában 0,1 százalékkal, az Európai Unió 28 tagországában pedig 0,3 százalékkal csökkent szezonális kiigazítással az ipari termelés szeptemberhez képest.

Szeptemberben az euróövezetben 0,9 százalék, az EU-ban 0,7 százalék volt a havi csökkenés.

Októberben az euróövezetben 0,6 százalék, az EU-ban pedig 0,5 százalék volt az ipari termelésnövekedés éves összevetésben.

A termelés az előző havihoz képest a legnagyobb mértékben Írországban csökkent októberben, 3,6 százalékkal. Svédországban 2,9 százalék, Luxemburgban 2,2 százalék volt a havi csökkentés. A legnagyobb havi növekedést Dániában regisztrálták októberben, 4,7 százalékosat. Görögországban 4,5 százalékkal, Litvániában 2,7 százalékkal, Lettországban pedig 2,5 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben havi bázison.

Az előző évihez képest a legnagyobb növekedést Görögországban mérték októberben, 7 százalékosat. Lettországban 6,7 százalékkal, Szlovéniába pedig 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés 2015 októberéhez képest. A legnagyobb mértékben Írországban csökkent az ipari termelés októberben éves összevetésben, 6,5 százalékkal, Máltán 5,7 százalék, Luxemburgban pedig 2,2 százalék volt a visszaesés.

Az Eurostat adatai szerint októberben a magyar ipari termelés havi szinten 1,9 százalékkal nőtt, éves összevetésben 2 százalékkal csökkent.