Gyorsforgalmi úton is meg lehet majd közelíteni a sármelléki repülőtérről Hévízet, ha megépül az M76-os újabb, Balatonszentgyörgyöt és Sármelléket összekötő szakasza, illetve az innen Keszthely és Hévíz határáig vezető, szintén négysávos bekötőút - írja a Magyar Nemzet.

Az M76-os az M7-est köti össze Zalaegerszeggel. Az első része Holládtól, az elválási ponttól Balatonszentgyörgy elkerülőjéig tart, a második azt hosszabbítja meg Fenékpusztáig, ami a Balaton délnyugati sarkánál terül el.

Innen folytatja a kivitelezést a Nemzeti Infrastuktúra-fejlesztő (NIF) Sármellékig. A szakasz egy darabig a 71-es út nyomvonalával párhuzamosan halad, vagyis a partot követi, majd egy csomópont után nyugatnak fordul, és eléri Sármellék határát, ahonnan újabb bekötő épül a repülőtérhez. A közbülső csomóponttól a 71-es út vonalát követve mintegy három kilométer hosszú, ugyancsak négysávos bekötés következik, majd a gyorsforgalmi út beletorkollik a 71-es Keszthelyt és Hévízt elkerülő szakaszába.

Ez utóbbi bekötőútra írt ki részvételi felhívást az uniós közbeszerzési értesítőben a NIF. A nyertes kivitelezővel vállalkozási szerződést kötnek a Keszthely kétszer két sávos főúti bekötés megvalósítására, valamint a balatoni bringakör keszthelyi szakaszán a kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztésére. A Keszthely–Fenékpuszta és Sármellék közötti 11 kilométeres szakaszra, valamint a Sármellék és Zalaegerszeg-kelet közötti 23,6 kilométeres szakaszra korábban, február végén jelent meg a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás felhívása.