Egy véletlennek köszönhető, hogy kutatók rájöttek: a jákafa magjából készült őrlemény íze hasonlít a kakaóra.
Kutatók korábban az élelmiszerhulladék csökkentésének lehetőségeit vizsgálták és az egyikük a jákafa magjaiból őrölt lisztből sütött kenyeret, melynek csokoládé illata volt.
Kapcsolódó
Kiderült, hogy az egyébként íztelen liszt pörkölés után a csokoládé aromájú lesz. Az érékszervi vizsgálatok után pedig arra jöttek rá, hogy a kakaóport 50-75 százalékban lehet helyettesíteni a jákafa magjából készült őrleménnyel, hogy a lehető legjobb ízt kapják.
A legtöbb csokis termék kakaótartalma egyébként 30 százalék közeli, vagy inkább az alatt van tehát nem kell gasztronómiai fordulattól tartani - írja a portál.
Legolvasottabb
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Vége van: döntést hozott az Európai Unió az orosz energiáról
Földönkívüli űrhajó közelít? A Nap felé mutató csóva felkavarta a csillagászokat
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
Hamarosan benyújtják a számlát: mindannyian fizetni fogunk
Összeomlott az egyik futárszolgálat a karácsonyi rohamban, forrnak az indulatok
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Bejelentést tett a minisztérium: elmarad az autópálya megnyitása