Vígh László Tolnanémedi polgármestere májusban jelentette be, hogy mintegy tíz, 3000-4000 négyzetméteres közművesített, vagy könnyen közművesíthető telket kínálnak az építkezőknek a településen, amely a tolnai borvidékhez tartozik. A cél az lett volna, hogy nőjön a lakosok száma Tolnanémediben: azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének a településen – tette hozzá a kormánypárti polgármester.

A vg.hu cikke szerint a Tolna vármegyei tamási Járásban található település képviselő-testülete végül nem hagyta jóvá, és ideiglenesen felfüggesztette ezt a tervet. A polgármester szerint a döntésben közrejátszott, hogy az érdeklődőktől olyan jelzések érkeztek, hogy nem szeretnének életvitelszerűen a településen élni. Ebből arra következtettek, hogy nem komolyak a szándékaik, inkább az üzletet látták a kezdeményezésben.

Mint mondta, nagy visszhangja volt a tervezett önkormányzati rendeletnek, végül képviselőtársai meggyőzték, hogy csak felesleges problémákat okozna, ha keresztülvinnék az elhatározást. Tudja azt is, hogy sokan vették tudomásul csalódottan a döntést.