Új vezérigazgatót neveztek ki az OTP Ingatlan Alapkezelő élére. Biró Gergely 25 éve dolgozik vezető pozíciókban a pénzügyi szektorban és a hazai vagyonkezelési és ingatlanbefektetési piac egyik meghatározó szakemberének számít. Pályáját a Dunaholding Brókerháznál kezdte vezető elemzőként, majd a társaság vezérigazgató-helyetteseként és a cég tulajdonában álló alapkezelő ügyvezetőjeként dolgozott.

A Diófa Alapkezelőből jött

2002 és 2010 között - a Magyar Telekom stratégiai partnereként működő - Dimenzió biztosító csoport befektetési igazgatója volt, ahol a befektetési struktúra megújításával kiemelkedő hozamokat sikerült elérni. Az elmúlt tíz évben a Diófa Alapkezelő Zrt.-vel forrt össze a neve, ami irányítása alatt a piac marginális szereplőjéből az egyik meghatározó hazai alapkezelővé vált. Biró Gergely vezetésével a Diófa Alapkezelő az intézményi befektetők elismert vagyonkezelőjévé nőtte ki magát, miközben lakossági termékeik is kiemelkedő hozamokat produkáltak. Ingatlanalapjaik kimagasló hozamuknak köszönhetően az elmúlt évek kedvelt termékei voltak és a társaság aktív hazai befektetőként jelentős szerepet játszott az ingatlanbefektetési piac felfutásában.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő több mint húsz éve a hazai ingatlanbefektetési piac egyik meghatározó szereplője. Az alapkezelő számos ingatlanalapot kezel lakossági és intézményi ügyfelei igényeinek kielégítésére, melyek összesített eszközértéke meghaladja a 620 milliárd forintot. A társaság az elmúlt években nagy lendülettel indult versenytársai után és számos meghatározó ingatlanbefektetési tranzakciót bonyolított le (mint például a MOM Park, a Roosevelt Irodaház és Corvin Negyed irodaházainak megvásárlása). A portfólió dinamikus növekedését követően konszolidációs időszak kezdődött, miközben a koronavírus-járvány és a változó felügyeleti elvárások új kihívások elé állították a hazai ingatlanalapokat.

A terjeszkedés a cél

Az OTP csoport kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági ügyfelek ingatlanbefektetési termékekkel való kiszolgálását és további növekedési lehetőséget lát az ingatlanalapok piacán is. A váltás célja, hogy az új vezérigazgató irányításával a portfólió konszolidációját követően az alapkezelő új befektetési termékekkel jelenjen meg és tovább növelje súlyát a magyar megtakarítási piacon. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő a következő években az országhatárokon kívül is aktív szereplővé kíván válni mind az ingatlanbefektetési, mind a megtakarítási piacon.

Biró Gergely Tóth Nándort váltja az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgatói pozíciójában, aki 2016 szeptembere óta vezérigazgató-helyettesként vett részt a szervezet felépítésében, majd 2018 szeptemberétől vezérigazgatóként vezette azt. Operatív irányítása alatt az alapkezelő kiegyensúlyozott működése mellett jelentős eszközakvizíciókat hajtott végre, növelte piaci súlyát és jól kezelte a covid-járvány okozta gazdasági válságot.