A korábban többek között a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-t (GySEV), a MÁV-ot és a Malévot is vezető, valamint a Hungaroring Sport Zrt. elnöki feladatait ellátó közgazdász a HITA közleménye szerint izgalmas kihívásnak tekinti új feladatát és bízik benne, hogy tapasztalatával hozzájárulhat a kormány keleti nyitás koncepciójában megfogalmazott feladatok sikeres megvalósításához, mindenekelőtt a kkv-k exportteljesítményének a növeléséhez és a külföldi tőke Magyarországra történő beáramlásának elősegítéséhez.

Az elnökváltás ténye már korábban kiszivárgott - akkor még a hivatalos álláspont szerint csak a tárgyalások folytak Berényivel. Elődje, Dobos Erzsébet a Napi.hu információi szerint szülési szabadságát tölti.

További, a HITA-t érintő, bár hivatalosan továbbra sem kommunikált változás, hogy a korábban a befektetésekért és az üzletfejlesztésért felelős alelnöki posztra visszatért Kerekes György sincs már a szervezetnél. A szakember immár a többségében állami tulajdonban, kisebbrészt pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tulajdonában lévő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. elnökeként dolgozik. A HITA honlapján fellelhető információk szerint Kerekest Bödőcs Róbert követi az üzletfejlesztési és befektetésösztönzési elnökhelyettesi poszton.