A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladatot így definiálja a közlemény: "Kecskemét, MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis repülőtér közös (katonai-polgári) használata érdekében, polgári zóna kialakításának tervezése". Közelebbről: az utas- és áruforgalom kiszolgálására alkalmas infrastruktúra megtervezése, amelyen belül egy terminál épületet, egy árukezelő épületet, egy eszköztárolót, továbbá egy őrzés-védelmi irodaépületet kell tervezni. A feladat része a belső úthálózat és és a  parkolók tervezése is.

A nyertessel augusztus 23-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

A tenderen érvénytelen ajánlatot tett az UVA-BER Katonai, Mérnöki Szolgáltató és Tanácsadó Kft. Érvényes ajánlatot tettek a következő cégek: "A" Stúdió '90 Építésztervező Kft., "ÉPTI" Építéstervező és Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft., továbbá a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.

A Napi.hu 2019 júniusában írt arról, évek óta tervezik, hogy civil és katonai gépek is használhassák a kecskeméti repteret. A kifejezetten a Mercedesnek kedvező beruházásra akkor kiutalt az állam 1,42 milliárdot. Két évvel korábban, 2017 nyarán a kormány a hatósági ügyintézés szempontjából kiemelt beruházássá nyilvánította a kecskeméti repülőtér közös (katonai és polgári) felhasználásúvá fejlesztését.