A Pécsi Prémium Búza ezüstérmet szerzett a búzasörök mezőnyében, majd a valamennyi kategória első három helyezettje között rendezett versenyen a legjobb külföldi sörként lett negyedik, és kapott különdíjat a 31. Arany Sörpecsét (Gold Brewer’s Seal) versenyen Csehországban.
A Pécsi Prémium Búza, amely a Beerporn.hu sörmagazin szeptemberi búzasör vaktesztjén is a legjobbnak bizonyult, Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere szerint egyebek mellett a főzde által alkalmazott nyílt kádas erjesztésnek köszönheti sikereit. A pécsi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyílt kádas erjesztés során markánsabb ízek és aromák tudnak keletkezni, komplexebb ízvilágú lesz a végeredmény, ami kifejezetten jól áll a bajor típusú búzasörnek.
A Pécsi Prémium Búza receptjének fejlesztésében néhány évvel ezelőtt a Szent István Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke is részt vett Hegyesné Dr. Vecseri Beáta vezetésével, aki azóta a Pécsi Sörfőzde kutatási és fejlesztési igazgatója, illetve a tanszék hallgatójaként Koren Dániel is közreműködött benne, aki immár sörfőzőmesterként irányítja a termelést Pécsen.
A sörmester szerint az elmúlt időszakban csak apró változtatások történtek a sör receptjében, amelyeket az érzékszervi bírálatok és a fogyasztói visszajelzések alapján tettek.
Legolvasottabb
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Jöhet az ónos eső: ezekben a vármegyében nem árt vigyázni
Bele ne főzze semmibe, inkább vigye vissza!
Csúcson a karácsonyi ajándékroham: ezek a termékek fogynak most a leggyorsabban
Nem is gondolná, hogy töltenek a magyarok
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy
Lezárult a vizsgálat: ezért tankoltak vizet a benzinkúton, fizetnek a károsultaknak