A korábbinál is nagyobb logisztikai kapacitással próbáljuk folyamatosan az ellátásbiztonságot fenntartani. Folyamatosan elemezzük az ellátást, és azt tudom mondani, hogy jelen pillanatban nagyon ritkán fordul az elő, hogy valamelyik benzinkúton egy termékből az ellátás nem 100 százalékosan biztosított – mondta Orosz András, a Mol Nyrt. kiskereskedelmi igazgatója a portálnak.

Folyamatosan elemezzük a helyzetet. Figyeljük, hogy milyen az üzemanyagigénye az országnak, és erre optimalizáljuk a tevékenységünket. Ebben a pillanatban a fogyasztói igényeket ki tudjuk elégíteni - tette hozzá az igazgató.

Azt látjuk, hogy a fogyasztás megnőtt. Az év végéig körülbelül arra lehet számítani, hogy ezek a feladatok fokozottan fennmaradnak számunkra továbbra is.

Jelenleg az ország üzemanyagigényét 80 százalékban a Molnak kell fedeznie. Március eleje óta 258 olyan új partnerrel kötöttünk nagykereskedelmi szerződést, akik korábban nem tőlünk szerezték be az üzemanyagot. Ez a 25 százalékos korlátozás csak ezekre a partnerekre vonatkozik, akikkel a kieső import miatt szerződtünk, de a kiadható mennyiséget hétről hétre felülvizsgáljuk.

Mindenkivel, aki bejelentkezett nálunk, szerződést kötöttünk. Ez a 258 ügyfél korábban nem tőlünk vette az üzemanyagot. Próbálunk segíteni, hiszen az import óriásit szűkült. Az ő esetükben van az, hogy korlátozottan tudjuk kielégíteni az igényeiket, hiszen a rendelkezésünkre álló üzemanyag-mennyiséget próbáljuk az ellátásbiztonság szempontjából a leghatékonyabban elosztani. A kollégáim rendszeresen, hetente felülvizsgálják, hogy szükség van-e még erre az intézkedésre – tette hozzá az igazgató.

Elmondása szerint az eddig csődbe ment benzinkutak közül egynek sem vette át az üzemeltetését a Mol Nyrt.