Az elmúlt napokban nyilvánossá vált információk alapján a hatóságok szerint több brókercégnél bűncselekményeket és súlyos szabálytalanságokat követtek el a működés során a cégek vezetői. Minden szektorban létezhetnek tisztességtelen szereplők, de ez a törvényi szabályokat maradéktalanul betartó, tisztességes szolgáltatókat nem minősítheti. A kialakult bizalmi válság azonban arra késztet bennünket, hogy néhány alapvető tény közlésével reagáljunk a történtekre - közölte Facebook-oldalán a Concorde-csoport.

Az alábbiakban a közleményt idézzük:

"A szakmánkat ellenőrző felügyeleti szerv, a Magyar Nemzeti Bank működésünket folyamatosan, rendszeresen, részletekbe menően ellenőrzi.
A Felügyelet az elmúlt hetekben folytatta le társaságunknál öt évente esedékes, átfogó vizsgálatának adatbekérési illetve helyszíni ellenőrzés szakaszát. A Felügyelet működésünkkel kapcsolatban negatív megállapításokat nem fogalmazott meg.
Társaságunkat két évtizede nemzetközi könyvvizsgáló cég auditálja, amely mind a nemzetközi (IFRS), mind a magyar számviteli elvek szerint vizsgálja cégünket. A könyvvizsgálók minden egyes évben megállapítás nélkül írták alá pénzügyi kimutatásainkat, amelyek ez alapján hű és valós képet mutatnak működésünkről és pénzügyi helyzetünkről. Társaságunk könyvvizsgálója jelenleg a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Az Ügyfeleink tulajdonát képező értékpapírok letétkezelőknél, elszámolóházaknál - többek között a KELER, SIX-SIS (svájci elszámolóház), KAS (holland letétkezelő) -, a számlapénz kereskedelmi bankoknál (OTP Bank, Erste Bank, Unicredit Bank, Raiffeisen Bank, CIB Bank, Citibank) elkülönített letéti számlákon kerülnek elhelyezésre. Ügyfeleink értékpapírjai és pénze maradéktalanul megvan, rendelkezésre áll.
A csalásokban érintett piaci szereplőkkel nem állunk üzleti kapcsolatban, velük szemben semmilyen kitettségünk nincs. A svájci frank januári erősödése kapcsán Társaságunk nem szenvedett el veszteséget.
Mi, a Concorde alapítói, vezetői és munkatársai, ahogy az elmúlt huszonkét évben, továbbra is a törvényi szabályokat maradéktalanul betartva, tisztességesen végezzük munkánkat, és legjobb tehetségünk szerint nyújtjuk szolgáltatásainkat. Ezúton is szeretnénk megköszönni a bizalmát, s egyúttal arra kérjük, hogy amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keresse kapcsolattartóját.
Üdvözlettel,
Borda Gábor // alapító, tulajdonos
Jaksity György // alapító, tulajdonos
Streitmann Norbert // alapító, tulajdonos
Régely Károly // vezérigazgató"