Egyelőre 300-féle terméket (ez nagyjából 15 ezer raklapnyi árut jelent) tárolnak a 143 ezer négyzetméteres, 205 ezer paletta árut tárolására képes, két automatizált magasraktárral felszerelt létesítményben, és hetente 40 kamion gördül be.

Júliustól már Horvátország is onnan kapja a termékeket, és teljes kapacitás mellett még több országot szolgálnak majd ki - adta hírül a Jysk

Régiós szinten is meghatározó része lesz a dán gyökerű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc európai logisztikájának az Ecseren épült logisztikai központ, amely a jövőbeni szállítási problémákon is segíthet. Amikor a központ teljes kapacitással beindul, akkor Magyarországról látják el Szlovákia, Horvátország és Szlovénia áruházait termékekkel.

Az elosztóközpont kezdetben 300 munkahelyet teremt, a forgalom bővülésével pedig akár 500 főre is emelkedhet az Ecseren foglalkoztatottak száma – mondta Szimeiszter Sándor, a Jysk Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős country managere.

A Jsyk Magyarországon az eddigi legmagasabb, 57 milliárd forint árbevételt ért el a 2021 augusztusában véget ért üzleti évében, ezzel a forgalom 11 százalékkal nőtt az előző pénzügyi évhez képest. A bútorcégnek jelenleg Magyarországon több mint 800 munkavállalója van és 91 üzlettel rendelkezik.