A májusban 84 millió forint alaptőkével létrehozott DH Holding Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. két alapítója, Czira Szabolcs és Polyák József - Mészáros Lőrinc üzlettársához, a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosához - Szíjj Lászlóhoz kötődik - olvasható a hetilapban.

A két tulajdonos egymás szomszédai Tiszakécskén, és mindketten Szíjj-lányt vettek feleségül - értesült a HVG. Czira Szabolcs ügyvéd, Nagykőrös azonos nevű, fideszes polgármesterének a fia, esetenként eljár a Duna Aszfaltnak az ügyeiben. Polyák József pedig Tiszakécske fideszes alpolgármestere, a Duna Aszfalt munkatársa, a részben Szíjj tulajdonában lévő Hotel Via Kft. ügyvezetője (a cégé a keszthelyi, Balaton-parti, felújításra szoruló Hotel Via).

Bizalmi vagyonkezelő cégen keresztül került egy éve Mészáros Lőrinc cégének, a Konzumnak a birtokába az újraprivatizált MKB Bank 45 százaléka - emlékeztetett a hetilap. Annak a vagyonkezelőnek Minerva a neve, és a közelmúltban éppen a Duna Aszfalttal kötött vagyonkezelési szerződést.

Mészáros Lőrinc a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a második helyen állt mintegy 280 milliárd forintra becsült vagyonnal, míg Szíjj László a 17. helyezett, 55 milliárd forintra taksált vagyonnal.

Óriási magyar siker van készülőben - ezt a cikket olvasta már?

A kép forrása: Shutterstock.