A dunavarsányi Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. tervezheti és építheti meg Dunaharasztiban a 24 tantermes általános iskolát és zeneiskolát, nettó 13,9 milliárd forintért – derül ki a nyílt tender eredményéből, melyet az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az iskolában lesz még tornaterem, 600 adagos melegítőkonyha és étkező is. A létesítmény hasznos alapterülete 10 376 négyzetméter.

A nyertessel május 17-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az EB Hungary Invest Kft. is.

A Céginfo.hu adatai alapján a nyertes Pharos 95 Kft. 1995-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint, a tulajdonosa Végh-Kajtár Erika és Végh Gábor. A múlt évet 4 milliárd 266 millió forint nettó árbevétel mellett 580 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

A Napi.hu tíz nappal ezelőtt adott hírt arról, hogy a Mészáros Lőrinc és családtagjai tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. építheti meg a diósdi 8+12 tantermes általános iskolát, nettó 11 milliárd 317 millió forintért. A becsült ellenérték ettől 320 millióval több volt. Ezt az iskolát is a BMSK építteti.