A gasztronómiai programban résztvevő éttermek mindegyike 3300 forintos egységáron kínál háromfogásos menüket október 15. és 21. között. Az ár szervizdíjjal együtt értendő.
A legutóbbi, tavaszi Étterem Héten 66 étterem vett részt és összesen 13 231 vendég kóstolhatta meg a felkínált fogásokat, így a kiadott helyek 80 százaléka betelt - mondta el Kiss Zoltán, a gasztronómiai programot szervező DiningCity.com munkatársa a szerdán megrendezett sajtótájékoztatón. Az éttermek száma a korábbi évek tapasztalatai szerint várhatóan az étteremhétig tovább bővül - tette hozzá.
Az éttermekbe helyek csak a www.etteremhet.hu internetes oldalon és csak korlátozott számban érhetők el, hiszen "a minőségi vendéglátás a cél". Az egy hét alatt számos konyhatípust is kipróbálhatnak az ínyencségekre vágyók. Bemutatkozik a magyar, olasz, francia konyha mellett például a japán, a mexikói, az indiai és a thai is.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland Étterem Hét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.
Legolvasottabb
Súlyos következménye lehet, hogy megduplázták az ingyenes készpénzfelvételi limitet
Katasztrófa az egészségügyben: 32 ezer beteg rekedt a műtők előtt, egyesek 2030-ra kaptak időpontot
Nyomasztóan kemény évek jönnek az ingatlanpiacon, brutális számokat kellene hozni
Készüljön: hétfőn visszatér a tömeg a boltokba, berúgta az ajtót az árréstop
A szemüveg már a múlté? Zöld utat kapott az új csodaszemcsepp
Százezrek haltak bele az idén, pedig mindenki azt hitte, hogy irány a Hold
Emelné a nyugdíjkorhatárt és csökkentené az egészségügyi szolgáltatásokat a kancelláriaminiszter
Öt tuti jel, hogy 2025 volt a harmadik világháború első éve
Orosz tengeralattjáró a Szicíliai-szorosban: olasz kémrepülőgép figyeli a Krasznadart