Új parkolóházzal gazdagodhat Veszprém. A 174 férőhelyes építmény előregyártott acélszerkezetekből készülhet a VEMÉV-SZER és a WHB kivitelezésében. A megbízás a 4796 helyrajzi számú ingatlan fejlesztéséhez kapcsolódó, előregyártott acélszerkezetű parkolóház megvalósításához szükséges engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítéséről, kivitelezéséről, és az ehhez szükséges engedélyek beszerzéséről szól - írja a hirbalaton.hu.

A tájékoztató szerint a beruházást a VEMÉV-SZER Építő – és Szerelőipari Kft. és a WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Szolgáltató Kft. konzorciuma valósíthatja meg, nettó 2,25 milliárd forintért. A kivitelezés azonban csak a projekt pénzügyi fedezetét biztosító támogatási szerződések és a vállalkozási szerződés hatálybalépését követően kezdődhet meg.

A jóváhagyási tervek alapján az alábbiak szerint kell elkészíteni a tervdokumentációkat:

  • engedélyezési tervek elkészítése, a megrendelő meghatalmazása alapján az engedélyek megszerzése,
  • a kiviteli tervek elkészítése, árazott és árazatlan, részletes költségvetéssel.

A projekthez elkészült a jóváhagyási terv és költségbecslés, amik tartalmazzák a fejlesztés főbb mennyiségeit, paramétereit. Az összes beépített hasznos alapterület 5256 m2. A beruházásban megépül – 174 férőhelyes fedett parkoló, – a hozzátartozó fizető automata -, foglaltságjelző -, és beléptetőrendszerrel együtt.