A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Programban felújított, több mint 3,5 kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán vett részt Tarcalon, ahol elmondta, az ágazatban még mindig hihetetlen lehetőségek vannak, mivel

még mindig van olyan kellően még fel nem fedezett országrész, amelynek települései megérdemlik a figyelmet és számot tarthatnak a turisták érdeklődésére.

Megközelíthetőbbek a szőlőültetvények

Tokaj-Hegyalja az ország egyik legszebb tájegysége, az ennek megfelelő elismertséget a következő években a turizmus területen is ki fogja vívni a kormány támogatásával – tudatta a miniszter.

Csaknem 620 millió forint értékű útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára.

4-5 csillagos szállodák várják a gazdag turistákat ott, ahol még az út is hiányzott

Az infrastrukturális fejlesztések, az út- és kerékpárút építések mellett az elmúlt években sokat bővültek és fejlődtek Tokaj-Hegyalja szálláshelyei és ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is.

Négy-és ötcsillagos szállodák épültek, emellett folyamatos a szolgáltatások és a látnivalók fejlesztése és bővítése.

  • Mádon látogatóközpont,
  • Tarcalon szüretelőház épült és folyamatban van a borutca kialakítása.
  • Tokaj főutcája nyolcszáz méter hosszan fog megújulni.
Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér

– méltatta a beruházást Butta László, Tarcal független polgármestere.

Megjegyezte, Tarcalnak eddig egy kilométernyi szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a programon belül pedig jelenleg három és fél kilométer úttal gazdagodott a település.

Mint elmondta, a tervek szerint a pénzügyi keret maradványösszegéből további egy kilométernyi szilárd burkolatú út fog megépülni a Tokaji-hegyen lévő adótoronyig.