Jim Lanzone,  a Yahoo! vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjújában megszellőztette, hogy a cég részvényeit ismét bevezetnék a tőzsdére. Ez része lenne annak a tervnek, amely a a Szilícium-völgy egykori kedvenc keresőmotorját üzemeltető céget ismét a figyelem középpontjába állítaná.

A cég szerinte pénzügyileg készen áll, a vállalatnak nagyszerű mérlege van, nagyon nyereségesek. A vezérigazgató ugyanakkor elismerte, hogy annak idején a magántulajdonba kerülés tette lehetővé a vállalat számára a szükséges szerkezeti változtatásokat, olyan üzleti egységek létrehozását, amelyek hasonlóak ahhoz a modellhez, amelyet akkor használtak, amikor ő a CBS Interactive vezetője volt. A Yahoo! az év elején azzal került be a hírekbe, hogy munkavállalói 20 százalékának elbocsátására készült.

Lanzone korábban a Tinder vezérigazgatója volt. A Yahoo!-hoz akkor igazoltatták, amikor a csoport 2021 szeptemberében kivált a Verizonból. Ez utóbbi 2015-ben és 2017-ben vette meg a Yahoot és az AOL-t, amelyeket 2021-ben adott el az Apollo nevű privát-tőke csoportnak. Ez a sztori a Verizon történetébe nem sikerként vonul majd be. Zseniális stratégiaként a két céget Oath márkanév alatt akarták egyesíteni, hogy így diverzifikálják tevékenységüket a távközléstől a média felé. Ez nem jött be és végül azokat a vételár felén passzolták tovább.

A Yahoo! 1996 áprilisában lépett először tőzsdére, és a keresés és az e-mail kombinációjával gyorsan a világ egyik legnépszerűbb internetes oldalává vált. 2008-ban A Microsoft 47 milliárd dolláros vételi ajánlatát utasították vissza. Az elmúlt évek nem voltak túl sikeresek a cég életében, de Lanzone szerint a Yahoo! még mindig az első öt között van a teljes forgalom tekintetében globálisan. Úgy látja, keresője még mindig a harmadik legnépszerűbb Google és a Bing után, igaz méretében jelentősen elmarad azoktól.

A vezérigazgató természetesen érezte, hogy milyen téma áll a befektetői érdeklődés középpontjában. Így megjegyezte, hogy cége természetesen nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekbe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!