Erzsébetváros polgármestere az ATV-nek elmondta, hogy a március 30-i közgyűlésre kell leadniuk a vizsgálati jelentésüket vagy a bizottság jelentését, ami azt jelenti, hogy valamikor március 25-e körül le kell zárniuk magának a jelentésnek az elkészítését.

"Én úgy tervezem, hogy addig heti gyakorisággal fogunk ülésezni, hogy át tudjunk menni mindazokon a kérdéseken, anyagokon, dokumentumokon, amiket a bizottság szükségesnek vél megtekinteni" - mondta.

A bizottság tagja Pikó András, Józsefváros polgármestere, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, és két ellenzéki önkormányzati képviselő, Szigeti Flóra és Kovács Alex Gábor. A közgyűlésen a Fidesz képviselőit is meghívták, akiknek a bizottság alelnöki pozícióját is felajánlották, de ők visszautasították az ajánlatot.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere szerint az már az előkészítés alatt is látszik, hogy az igazi probléma nem egyes ingatlanok eladása, hanem az a hálózat, ami a politikai és a gazdasági élet összefonódásából jött létre.

Baranyi Krisztina szerint a vizsgálat végére átfogó képet szeretnének arról, hogy a közvagyon átjátszására milyen módszert használtak.

December 7-én indult a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar körüli ügy, amikor is Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Később kiderült, hogy az azóta lemondott államtitkár többször is elfogadott 2-5 millió forint közötti kenőpénzeket (összesen 83 millió forintot) a kart vezető Schadl Györgytől. 

Az ügyészség nyomozati anyagai alapján viszont messze nem Völner Pál volt az ügy egyetlen szereplője, és Schadl sok befolyásos emberrel állt kapcsolatban.