A Magyar Közlönyben megjelent határozat első lépésként 3 milliárd 35 millió forintot csoportosított át a Gazdaság-újraindítási Alapból a Magyar Honvédség részére.

Szintén a Gazdaság-újraindítási Alapot csökkentette a kormány további 37 milliárd 442 millióval azzal a kikötéssel, hogy az alap ezzel az összeggel túlléphető. Ebből a versenysport és szakmai feladatok támogatása 10 milliárd, a kormányzati infokommunikációs szolgáltatás 4,9 milliárd, a térségi fejlesztési feladatok pedig 3,7 milliárd forinttal részesedett. Szintén ebből jutott a nem állami felsőoktatási intézmények támogatására 1,1 milliárd, továbbá – szintén a felsőoktatás keretében – infrastrukturális, innovációs és ökoszisztéma fejlesztésekre 3,3 milliárd forint. A büntetés-végrehajtás pedig 2,5 milliárdhoz jutott.

Rezsivédelmi Alapból 181,1 milliárdot csoportosított át a kormány (ennyivel túlléphető az alap). Ebből 148,1 milliárd átkerült a rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésével összefüggő kiadásokra, 30 milliárd forint pedig az energiaintenzív vállalatok támogatására szolgál.