Közel tízéves működést követően bezárták a Paksi Gyógyfürdőt – írja a Termalonline.hu. A tulajdonos önkormányzat nem akarja tovább működtetni, de annak a lehetőségét nem zárták ki, hogy egy külső befektető később újranyissa a fürdőt.

2014 óta működött egy kisebb gyógyfürdő a Paksi Gyógyászati Központ keretén belül.

Takarékossági okokból azonban tavaly decemberben bezárták a gyógyfürdőt, illetve azóta nem érhetők el a fürdőgyógyászati kezelések sem.

A Teol.hu  azt írta: a szerdai paksi képviselő-testületi ülésen véglegesítették a fürdő bezárását. Módosították ugyanis a Paksi Gyógyászati Központ alapító okiratát a gyógyfürdő szolgáltatás megszüntetése miatt.

A gyógyfürdő épületének későbbi hasznosításával kapcsolatban Szabó Péter polgármester közölte: szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének. A medencetérrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat semmiképpen sem szeretné saját fenntartásban működtetni azt a későbbiekben sem.

Annak a lehetőség pedig nyitva hagyták, hogy ha lenne olyan befektető, aki fantáziát lát a gyógyfürdő hasznosításában, és hajlandó bizonyos beruházásokat véghez vinni, azt nyereségesen is működtetni, akkor a fürdőt újra kinyitna.

Idén Csorna sem nyit ki

A napokban írtunk arról, hogy nem nyit ki idén a megnyitásának ötvenedik évfordulóján az egyik legerősebb gyógyvízzel rendelkező gyógyfürdő Csornán. A fürdőt felújítják, csak nyár végére készül el, a nyitás pedig jövőre, 2024-ben várható. A Győrtől 32 kilométerre gyógyfürdő az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize, ami ráadásul gyógyvízminősítéssel is rendelkezik.