Az ütemtervnek megfelelően haladnak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 37-es számú főút Gesztely-Szerencs közötti szakasz négysávossá bővítésének munkálatai. Ez most azt jelenti, hogy a forgalmat mostantól átterelték az újonnan épült jobb pályára, így megkezdődhet a bal pálya szélesítése, a pályaszerkezet cseréje, az elválasztó sáv építése, illetve a régi hidak bontása - írta meg az MTI.

A 37-es út Gesztely-Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszának négysávosításáról 2020-ban döntöttek, a 21 milliárd forintos beruházás a tervek szerint majd 2023-ra készül el. Most az első hét kilométeres szakaszt adták át a forgalomnak.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Gesztelyen, az építkezés helyszínén hétfőn azt mondta: a közlekedési hálózatok állapota, kiterjedtsége alapvetően meghatározza az emberek életminőségét és a vállalkozások versenyképességét. A fejlesztések élénkítik a térségek és települések gazdaságát, vonzóbbá teszik az adott országrészt, régiót a munkahelyteremtő beruházások számára, javítják a közlekedés biztonságát.