A megújult MOL Bubinál az elmúlt hónapokban már több mint 69 ezren regisztráltak a rendszerbe, ez több felhasználót jelent, mint a 2019-es évben összesen – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az első szériás, használt, de tökéletes állapotban lévő bicikliket a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adományozzák. A kerékpárokat a MOL Bubi 7. születésnapján adták át szimbolikusan a karitatív szervezetnek.

A kerékpárokat a Máltai Szeretetszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei telephelyére, Tiszaroffra szállítják, ahol eltávolítják róluk a márkajelzéseket. A szervezet összesen 2000 kétkerekűt kap, amelyeket a környező legszegényebb települések lakosai használhatnak.

A bubik a helyi közösségi közlekedést fejlesztő programban elsősorban a felnőttek munkába, valamint a diákok iskolába járását könnyíthetik meg. A korszerű, világítással és kosárral rendelkező biciklik strapabírók, ráadásul a szivacstömlőskerekeknek köszönhetően defektekre sem kell számítani használatuk során.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai meghatározott időközönként ellenőrzik majd a biciklik rendeltetésszerű használatát, valamint a szükséges javításokat is elvégzik, ezzel is támogatva a kerékpárok új használóit.