A Nyugat-Európából karácsonyi ünnepekre hazatérő külföldi munkavállalók miatt jelentősen megnövekedett a várakozási idő a határátkelőkön december 18-án délelőtt.

A Csanádpalota autópálya határátkelőn a kilépőknek három órát, míg a Röszke autópálya határátkelőhelyen két órát kell várakozni. A közúti határátkelőkön Nagylakon és Kiszomboron három órát, míg a Röszke és az Ásotthalom közúti határátkelőhelyen két-két órás várakozással számolhatnak a személyforgalmi sávokban kilépők - írja a rendőrség a honlapján.

A határátkelőhelyek teljes kapacitással üzemelnek a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen és a Kiszombor közúti határátkelőhelyen,illetve további két sávot is megnyitottak.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható aktuális várakozási időkről a police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.