A német statisztikai hivatal előzetes adatai szerint 2011 negyedik negyedévében megállt a német gazdaság növekedése. A negyedéves adat szerint 0,2 százalékos volt a visszaérés mértéke, ami minimális (0,1 százalékpontos) eltérést jelent a várttól. A harmadik negyedéves indexet enyhén felfelé, 0,5 százalékról 0,6 százalékra módosították a statisztikusok.

Az év/év index 1,5 százalékos növekedést jelzett, ami bő egy százalékpontos lassulást jelent a harmadik negyedévhez képest.

A francia gazdaság jobban ment

A francia gazdaság is jobban teljesített a vártnál: 0,1 százalékos visszaesés helyett 0,2 százalékos bővülésről tett jelentést a statisztikai hivatal. A francia gazdaság jobban teljesített mint a német: negyedéves alapon a várt 0,1 százalékos csökkenés helyett 0,2 százalékos bővülést jelzett. A francia statisztikai hivatal (INSEE) adatai szerint a növekedés motorját a beruházások fűtötték (a beruházások volumene 0,9 százalékkal nőtt a harmadik negyedéves +0,2 százalékot követően), miközben a fogyasztási aktivitás csökkent (a harmadik negyedévben tapasztalt 0,3 százalék után már csak 0,2 százalékkal nőtt a fogyasztási volumen).