Mennyibe került az adófizetőknek, hogy Felcsút játékosokat, gólokat adott a válogatottnak? - teszi fel a kérdést a Népszava. A nemzetközi szabályok értelmében az a futballista tekinthető egy adott klub saját nevelésű játékosának, aki 15 és 21 éves kora között összesen három évet töltött az akadémiáján.

A 2007-ben alapított felcsúti PFLA (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia) eddig összesen négy válogatottat ünnepelhetett: Kleinheiser László, Sallai Roland, Nagy Zsolt és Szolnoki Roland léphetett pályára címeres mezben. A mostani keretnek tagja még Spandler Csaba is, lehetőséget azonban egyelőre nem kapott.

A magyar válogatottban eddig összesen 13 olyan gól született, amelyet a Puskás Akadémiában nevelt játékos szerzett szerzett. Az utánpótlás-nevelésre szakosodott intézmény 2010 óta több mint 70 milliárd forintot kapott különféle forrásokból, ennek nagyja taotámogatás, azaz közpénz. Ebben nyilván benne van a 2014-ben átadott, 3,8 milliárd forintból felhúzott Pancho Arénától kezdve az akadémia tisztaságáért felelős, szintén taóból vett önjáró padlósúroló, seprőgép, ipari mosó- és szárítógép.

A 70 milliárdos össztámogatás alapján a 13 válogatottban szerzett felcsúti gól egyenként 5,38 milliárd forintunkba került. Ha viszont csupán azt nézzük, hogy a 70 milliárdból négy labdarúgót sikerült adni Felcsútnak a válogatott számára, akkor az azt jelenti, a magyar adófizetők minden 17,5 milliárdja után „kapnak” egy játékost a nemzeti csapatba.