Annak ellenére, hogy szeptemberben és októberben történtek kifizetések, még jelentős számban vannak olyan kutak, akik még mindig nem kaptak semmit. Több olyan is van, aki a támogató okiratot ugyan már megkapta, de pénzt még nem.

Ezen kívül az idei negyedik negyedévre a kormány még nem is döntött a támogatás mértékéről, a kifizetés módjáról, határidejéről, felelőséről, a szüksége pénzügyi keret rendelkezésre állásáról.

Az FBSZ elnöksége szerint csak úgy tudják kifizetni a rezsit, az extraprofit-adót, ha napról napra kevesebb árut vásárolnak és forgóeszközeiket felélik.

A folyamat természetes következménye a hatósági áras termékek kifogyása lesz. A készlethiányt pedig csak úgy lehet egyensúlyba hozni a szabályozás által ránk erőltetett kényszerű nyitvatartással, ha egyre növekvő mértékű, napi szintű mennyiségi korlátozást vezetünk be.

- hívják fel a figyelmet.

Nehezményezik azt is, hogy a kormány eddig öt alkalommal foglalta rendeletbe az üzemanyagokra vonatkozó ársapka végének időpontját, majd négy alkalommal ezt megváltoztatta. Szeretnék, ha a meghirdetett ötödik dátum már valós lenne.

Az FBSZ szerint tartalékaik már nincsenek, veszteségeik elérhetik a 100 milliárd forintot.

a képlet egyszerű: a meg sem kapott pénzből meg sem vett áruval senkit sem tudunk kiszolgálni, viszont nyitva lenni kötelező.

- teszik hozzá.

Nemrég járt videós podcast stúdiónkban Egri Gábor,  a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, aki többek között az ártopról és annak hatásairól beszélt. A felvételt itt tudja megnézni.