Már a novemberi akciók is felpörgették a piacot, és a hajtás minden héttel csak tovább nő. A legnagyobb roham a karácsony előtti utolsó héten várható

– mondták a SONLINE Somogy Megyei Hírportálnak a megkérdezett somogyi futárok. 

Farkas Gergely, a GLS Hungary Csomaglogisztikai Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy tavaly bővítették a a központi üzemüket, és karácsony előtt több dolgozót vettek fel, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni. Hozzátette, hogy manapság egy-egy decemberi csúcsnapon az éves napi átlag kétszeresére emelkedik a forgalmuk. 

„Aki december 22-én rendel és az adatokat helyesen megadja, neki még december 23-án kiviszik a csomagot a futáraink” – tette hozzá Farkas Gergely, azzal kiegészítve, hogy országszerte találhatóak csomagautomatáik, amelyek egyre népszerűbbek, hiszen sokan vannak, akik otthonukban vagy munkahelyükön nem tudják átvenni a küldeményeket, így kényelmesebb nekik a központi helyen található automatához elmenni. 

Csomagautomaták a csúcson

A Magyar Postánál jelenleg országszerte már több mint 220 csomagautomatával szolgálják ki az ügyfeleket, és az átvételi pontok számát folyamatosan növelik. A csomagautomatákban a nap bármely időszakában kényelmesen, biztonságosan adhatók fel és vehetők át a csomagok. 

Óriási a csomagforgalom

Tavaly 2017-hez képest a Magyar Posta megötszörözte csomagfeldolgozási képességét. A vállalat azt javasolja ügyfeleinek, hogy a belföldre szóló küldeményeik feladását ne hagyják az utolsó napokra, valamint ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mert mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll rendelkezésre, illetve a csomagkézbesítéshez a karácsonyi időszakban több járművet állítanak üzembe.