Péntek estétől szombat reggelig általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék már nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 20 és 27 fokról a hajnali órákra 12 és 18 fok közé hűl le a levegő. (Csütörtökre virradóra megdőlt a hidegrekord)

Szombaton az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, de főként az Északi-középhegység térségében több lesz a gomolyfelhő, és ott egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól az északi megyékben helyenként lehet zápor, zivatar, délen csak elvétve eshet. A nyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul - írja az OMSZ.