Tegnap startolt a 2012-es Legjobb munkahely felmérés - az idei immár a felmérés tizenkettedig évadja -, az Aon Hewitt humán tanácsadó cég júniusig várja a magukat megméretni kívánó vállalatokat - a kkv-któl egészen a több ezer főt foglalkoztató multinacionális szereplőkig lehet jelentkezni. A kutatás továbbra is egyedülálló Magyarországon, hiszen a puszta adatgyűjtésen túl eredményeivel a résztvevő vállalatok üzleti fejlődését szolgálja. A rangsort pedig nem külső zsűri, hanem a dolgozók véleménye alakítja ki. A felmérés kiemelt médiapartnere 2012-ben a Napi Gazdaság lett.

Az Aon Hewitt tapasztalatai szerint a kutatásban évről évre körülbelül száz vállalat vesz részt. A felmérés 2006-ban regionális szintűvé nőtt, jelenleg 7 európai ország vesz részt. A legfrissebb nemzetközi lista és eredmények 2012 nyarán látnak napvilágot. A legjobb munkahelyeket idén is három kategóriában nevezik meg (50-250 fő között, 250-1000 fő között és ezer fő felett).

A Legjobb munkahely felmérés a diagnosztikán, adatfelvételen túl a dolgozók elkötelezettségének növelésére konkrét megoldásokat kínál. Az elkötelezettség mérése recesszió idején különösen fontos - véli Steigerwald Zsuzsa, a felmérés szakmai vezetője. Ebben az időszakban célszerű megalapozni a dolgozók elkötelezettségét, hogy később is meg tudja őket tartani a munkáltató. A felmérésben való részvétellel felismerhetők és fejleszthetők a cégbe rejlő képességek. További részletek a www.legjobbmunkahely.hu oldalon olvashatók.