Az ATV Híradó stábja ma 53 forintért váltott kunát, amivel elindultak a horvát határhoz legközelebbi benzinkútra. Ott valamivel több mint 11 kunáért mérték a benzint, ami így kevesebb mint 600 forint literenként. A benzinkutas azt mondta, nagyon sokan érkeznek Magyarországról.

Azok, akiknek a vállalkozása a határ közelében van egyre gyakrabban járnak át Horvátországba, hiszen egy személyautóval is jelentős összeget lehet megtakarítani. A gázolaj literenként holnap már kétszáz forinttal lesz olcsóbb a határ túloldalán - írja az atv.hu.

„Tankolásnál egy hetven literes tanknál, holnap már spórolok 14 ezer forintot, illetve azokat zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat megvesz az ember, illetve ha a törvény által szabályozott mennyiségű jövedéki terméket hoz be, ez a 25 ezer forint pik-pakk összejön” – mesélte egy vállalkozó.

A baranyai autós oktatók közül is egyre többen járnak át Horvátországba üzemanyagért, jellemzően a buszos és teherautós gyakorláshoz.

Ha valaki Pécsről indul el a horvát határra üzemanyagért, még úgy is jelentős összeget spórol, ha beleszámítja az oda-vissza utat.