A 41 forintos áremelkedés nem kevés, azonban sokat segít a jelenlegi helyzeten, hogy az üzemanyagok ára az év végén jelentősen csökkent – mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az Indexnek.

A jövedékiadó-emelésről azt mondta, hogy Magyarország hosszú ideig elmulasztotta érvényesíteni az uniós elvárásokat, azonban azt kiemelte, hogy ez a pluszbevétel nem az unió költségvetését gyarapítja, hanem a magyar államét.

Elmondása szerint egyszerű üzleti döntés volt az, hogy két részletben vezetik be a drágulást, amivel a fuvarozók is jól járnak.

Az idei üzemanyag-árakkal kapcsolatban arról beszélt, hogy jelentős árcsökkenés valószínűleg nem várható, mivel egyszerűen túl sok a konfliktus jelenleg a világban. Egy újabb közel-keleti front megnyitása akár 15 százalékos áremelést is eredményezhet a hazai piacon, de ennél sokkal nagyobb árrobbanás is lehet.

Ha újabb front nyílik a térségben, és a globális olaj- és gázkereskedelem Széll Kálmán terét, a Hormuzi-szorost lezárják, ahol a teljes kőolajpiac 20 százaléka halad át, akkor akár 70-80 százalékos áremelkedéssel is lehet számolni. Az ökölszabály szerint 1 százalékos termeléskiesés a világpiacon rövid távon 10 százalékos áremelkedést indukálhat

– mondta Hernádi.

Igyekezett eloszlatni azt a népszerű közhiedelmet, hogy az energiavállalatoknak kedveznek a nemzetközi konfliktusok, meglátása szerint egy ilyen inkább rettentően összezavarja a piacokat. Ezen a piacon pedig alapszabály, hogy hosszú távon az egyensúlyi helyzet a legkedvezőbb minden résztvevő számára.

Az ársapkáról Hernádi úgy fogalmazott, hogy azt hitték, hogy a szocializmus végével többé nem nyúlnak bele ennyire drasztikusan a piaci folyamatokba és nem kell már olyan ellátási nehézségekkel szembenézni, mint a taxisblokád idejében.

Továbbra is hatalmas tévedésnek tartom, ha egy kormány azt gondolja, hogy a piac minden lépését képes szabályozni

– mondta a Mol vezére, aki szerint Magyarországon 2020-ig, a Covid-járvány betöréséig kiszámítható gazdaságpolitika volt, ezt az időszakot kellene visszahozni.

Hernádi szerint semmilyen piaci racionalitás mentén nem lehet amellett érvelni, hogy az orosz kitettséget radikálisan csökkentsük és egy másikra cseréljük. Példaként arról beszélt, hogy délről növelték a kőolajbeszerzést, azonban komoly nehezítés ennek kapcsán, hogy a horvátok kihasználják a monopolhelyzetüket, az általuk meghatározott szállítási költség még mindig a négyszerese a méltányos piaci árnak.