Önkénteseket keresett a Heim Pál Gyermekkórház egy tisztasági festéshez, de már megoldódott a szakember probléma. A kórház egy korábban már kifestett épülete rongálódott meg az augusztusi viharban, amikor az épületre rádőlt egy fa, a kórtermek beáztak, illetve költözés is volt ezen az osztályon, ezért van szükség a termek újra festésére – mondta Mogyorósi Zsuzsa, az intézmény kommunikációs vezetője a Napi.hu-nak.

Facebookon többen megosztották azt a hírt, ami szerint önkénteseket keres a Heim Pál Gyermekkórház.

A festési munkákra egyébként az egyik szakképző intézmény pedagógusa jelentkezett, aki több szobafestő tanuló diákjával együtt, közösségi szolgálat keretében a szeptember 16-i és 17-i hétvégén kifestik az érintett kórtermeket – tette hozzá Mogyorósi Zsuzsa.

A Facebookon már úgy terjedt a hír, hogy eredetileg 690 nm felületet kell lefesteni, melyből egy építőipari cég megoldott 240 négyzetmétert. Viszont még mindig maradt 450 négyzetméter falfelület. Ezek festésére pedig nincs sem elég festéke, sem szerszáma, sem szakembere a gyermekkórháznak. 

Ezt a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs vezetője cáfolta, azt mondta, szerencsére nagyon sok támogatójuk van, festéket kaptak még korábban az egyik építőipari cégtől, most szakemberre volt szükségük, de már ez is megoldódott. 

 

Bizarr eset történhetett a Péterfy kórházban, vezetőket váltottak le

Szabálytalanságok történtek a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet patológiáján, ezért az egészségügyi intézmény megbízott vezetője megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát. Bővebben --->