A Jobbik jelöltje nyerte Ózdon a megismételt polgármester-választást. A szavazatok több mint 64 százalékával Janiczak Dávid, a Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást tegnap Ózdon.

A településen azért semmisítette meg a Debreceni Ítélőtábla az októberi voksolás eredményét, helyt adva a kormánypárti jelölt kifogásának, mert öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint ahányan részt vettek a választáson az eredményjegyzőkönyv szerint, a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavazatok megszámlálásakor, valamint tanúk igazolták, hogy volt jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak.

Recsken, ahol kampánycsendsértés és a választási alapelvek megsértése miatt csak az egyik szavazókörben ismételték meg a voksolást, szintén a radikális párt jelöltje, Nagy Sándor győzött.

Szekszárdon négy szavazókörben ismételték a választást és a kormánypártok által támogatott Ács Rezső nyerte a voksolást, a szavazatok több mint 46 százalékával.

Baks polgáresterévé ismét a független Búza Zsoltot választották. A községben egyébként azért kellett megismételni a voksolást, mert a szavazatszámláló bizottságok mindkét szavazókörben úgy döntöttek, hogy mivel a település lakosai jól ismerik egymást, a választók személyazonosságuk igazolása nélkül is szavazhatnak. Emiatt azonban a Csongrád megyei közgyűlés sem alakulhatott meg eddig.

Jászkiséren, ahol a Szegedi Ítélőtábla szerint október 12-edikén szavazatvásárlások történhettek, tegnap a független Pintér Ferenc nyerte a megismételt polgármester-választást.