A Starbucks kávézókban a műanyag szívószálakat felváltották a papírból készült darabok, továbbá a kávézónál elérhető reusable cup újratölthető poharak használata esetén, a környezetbarát kávéélmény érdekében a Starbucks kedvezményt is nyújt a vendégek számára.

A vállalat tavaly augusztus végétől újfajta, szívószál mentes fedővel várja a vendégeit, amelyről hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított nyílás, helyette egy ergonomikus megoldással teszik még kellemesebbé a kávézás élményét. Ezekkel a fenntartható lépésekkel jelentősen csökkent a vállalat hulladék kibocsátása.

A zöldebb megoldások bevezetésének köszönhetően Magyarországon több mint 1 millió, regionálisan pedig több mint 15 millió műanyag szívószálat váltott ki a Starbucks 2020-ban.

Kevesebb a műanyag
Kevesebb a műanyag
Kép: Starbucks

A vállalat további zöld megoldások bevezetésével támogatja a fenntarthatóbb jövő kialakítását, a kávézókba hamarosan megérkeznek a nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is, amelyek bármelyik ételhez kérhetők. A fa evőeszközök biológiailag lebomló természetes fából és viaszból készülnek, és az élelmiszerhulladékkal együtt lehet kidobni őket.