A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány támogatja a Debreceni Nemzetközi Repülőtér biztonságos működését biztosító fejlesztéseket. Ezek 3 milliárd 138 millió forintba kerülnek, amelynek egynegyedét a város önkormányzata állja. A háromnegyedet pedig a központi költségvetés, amely 2 milliárd 354 millió forintot tesz ki.

A folyamatos működtetéshez pedig 2020-tól, évente 400 millió forint állami támogatást hagyott jóvá a kormány.

Idén a repülőtéri tűzoltóságot sem tudhatta maradéktalanul fizetni az önkormányzat, mivel annak bér- és járulékköltségeire, tűzoltóképzésekre, valamint a repülőtéri tájékoztató szolgálat költségeinek biztosításához további 700 millió forintot bíztosít a kormány az idei költségvetésből.

Végül a kormány megbízta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy készíttessen - a megtérülési számításokat is tartalmazó - részletes megvalósíthatósági tanulmányt a repülőtérről, majd azt terjessze a kormány elé.

A debreceni az ország második legnagyobb repülőtere, 2019-re mintegy 600 ezer utassal számolnak, ami a 2012-es indulás óta a legnagyobb növekedés lehet a légikikötő életében. A kassai és a nagyváradi reptér adataival összevetve a debreceni lehet a térség legnagyobb forgalmú regionális légikikötője így.