Hétfőn - március 21-én - kezdődött és április 18-ig tart a szokásos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely a húsvéti ünnepekhez köthető gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Az ország egész területén számíthatnak ellenőrzésre az élelmiszer-előállítók, valamint az élelmiszer-forgalmazók, az üzletekben és piacokon egyaránt - mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára.
A Nébih ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják
- a friss (előhűtött és fagyasztott) húsokat,
- a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket,
- a sonkákat
- és a tojásokat.
Az összehangolt mustra kiterjed a frissen sütött pékárura, az édesipari termékekre, a különféle borokra és egyéb szeszes italokra, valamint a szezonális, import zöldség-gyümölcsökre is. Az ellenőrök figyelni fogják azt is, hogy a nem előre csomagolt hazai gyümölcs és zöldség mellett kihelyezték-e a származásra vonatkozó magyar zászlót.
Legolvasottabb
Kétezer kamion szabadul ma rá Budapestre, leállhat a forgalom
Döbbenetes mi derült ki a Covid-oltásokról, brutális mellékhatásokra figyelmeztetnek a szakértők
Már kimondhatjuk, egyre biztosabb, itt biztosan lesz hó karácsonykor
Csendben lekapcsolnak: mobilok ezrei válnak használhatatlanná
Kiderült, lánybanda késelt a VI. kerületben
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Borzasztó tragédia a Városligetben: meghalt Csudai Sándor fotóriporter
Riadót fújtak: év végén veszélybe kerülhet az ellátás
Sok autós már csak akkor veszi észre, amikor késő: ez történik a kocsival, ha erre nem figyelünk oda