A minősített vesztegetés bűntette miatt a Bige László ellen folyamatban lévő bűnügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet vonatkozásában – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a vádhatóság.

8. leggazdagabb magyar

A Forbes 100 leggazdagabb magyar idei listáján Bige László a 8. helyen szerepel 233 milliárd forintnyi vagyonnal. A műtrágyakirályt 135 millió forintos korrupcióval vádolja a főügyészség, ám a bíróság áprilisban nem jogerősen, bizonyítottság hiányában felmentette Bige Lászlót, amivel az ügyészség nem ért egyet. Bige és társai emellett egy kétmilliárdos hűtlen kezeléses ügyben is bíróság előtt állnak.

A közelmúltban elkészült írásos fellebbezésben pedig a vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki ellene letöltendő börtönbüntetést. A fellebbezés kérdésében a végső döntést majd a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni, ám a Magyar Nemzet információi szerint az ezzel kapcsolatos indítványukat még nem nyújtották be az illetékes bírósághoz.

Másik büntetőügy

A műtrágyakirály egyébként egy másik büntetőügy miatt is bíróság előtt áll, hiszen 2021 októberében többek között hűtlen kezelés miatt emeltek vádat ellene és öt munkatársa ellen, mert kétmilliárd forinttal károsíthatták meg a vállalkozó saját cégét. Ez az eljárás jelenleg tárgyalási szakban van a Nyíregyházi Törvényszéken.

Felmentették a műtrágyakirályt, de az ügyészség nem nyugszik bele

Kedden délelőtt hirdettek elsőfokú ítéletet a vesztegetési és okirathamisítási ügyében.Bővebben --->