Az Állami Számvevőszék a jogszabályban megadott határidőig eljuttatott hirdetési árjegyzékeket nyilvántartásba vette. Az ÁSZ a honlapján sajtótermékek szerinti bontásban hozta nyilvánosságra a dokumentumokat.

A választási eljárásról szólót örvény alapján kampányidőszakban politikai hirdetést csak azok sajtóterméknek minősülő és a hatósági nyilvántartásban szereplő orgánumok tehetnek közzé, amelyek hirdetési árjegyzéküket előzőleg megküldték az Állami Számvevőszék részére. A sajtóterméknek a választás kitűzését követő 5 munkanapon belül kell az ÁSZ-hoz eljuttatnia hirdetési árjegyzékét, amelyet a hatóság nyilvántartásba vesz, és honlapján közzétesz. A sajtótermék ugyanezt az árjegyzékét a honlapján is közzéteszi.

Áder János 2022.01.11-én hirdette ki a 2022-es népszavazás és országgyűlési választás időpontját. A sajtótermékeknek január 18-ig volt idejük, hogy elküldjék árjegyzéküket.

A Napi.hu-t is tulajdonló Indamedia Network Zrt. úgy döntött, hogy nem ad teret politikai hirdetéseknek a csoporthoz tartozó híroldalak felületén.