Beregszászon találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a 128. különálló Kárpátaljai hegyi roham-dandár tagjaival.

A Twitter-oldalán számolt be a találkozóról képekkel és köszönetnyilvánítással. Az eseményt az első olyan alkalomnak tartja, amikor magyar katonákkal találkozott.

Beregszász. Fontos találkozó a magyar közösség képviselőivel és harcosainkkal. Ez az első találkozó ebben a formában. Mindannyian Ukrajna polgárai vagyunk, magyarok, ukránok és Ukrajna minden más nemzetisége. Mindannyian hazánk védelméért küzdünk, mindannyian segítjük harcosainkat, a hőseinket. Köszönöm a védelmezőinknek

– fogalmazott az ukrán elnök.

Elmondta, mit jelent a magyaroknak Ukrajna győzelme

Megköszönte a magyaroknak és az egész Kárpátaljának, hogy gondoskodóan viszonyultak a belső menekültekhez, és befogadták őket.

Oroszországot agresszorként emlegette, amely veszélyt jelent minden olyan emberre, akinek fontos a szabadság, a béke és a fejlődés.

Rendszerük fogságot és szenvedést hozott Európa e részének népeire – ukránokra, magyarokra, lengyelekre, csehekre és másokra. Ukrajna győzelme a hősök bátorságának köszönhetően mindenkit megment Európában” – hangoztatta Zelenszkij.

 

Vadállat-gépezet: új rakétavetőket mutattak be az ukrán erők

Videóban mutatta meg Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mire képesek az RM-70 Vampire (magyarul: vámpír) rakéta-sorozatvető rendszerei. Bővebben >>>